Gu-gu priče

GU-GU priče
07.
Aug
Gu-gu priče
Obaveštavamo vas da od 15. avgusta počinjemo sa emitovanjem GU-GU epizoda koje smo za vas pripremili uz VMS babicu Dušicu Kovačević. Kroz četiri serijala ćete uz nas moći da naučite dosta korisnih informacija o trudnoći, porođaju ali i nezi mame i bebe. Pratite nas svakog utorka i četvrtka na našem YouTube kanalu ili sajtu www.babypark.rs gde će biti postavljeni svi videi.    
Prvi serijal Gu-gu priča
14.
Aug
Gu-gu priče
USKORO, od utorka 15. avgusta konačno kreće prvi serijal Gu-gu priča! Na našem YouTube kanalu ćemo Vas svakog utorka i četvrtka obradovati sa po jednom epizodom Gu-gu priča. U okviru Gu-gu priča ćemo se baviti svim važnim informacijama vezanih za teme prvog, drugog i trećeg trimestra trudnoće. Priključite nam se i na vreme saznajte sve o trudnoći, uz stručne savete i preporuke babice Dušice Kovačević. Uz Gu-gu priče, saznajte odgovore na najčešće postavljena pitanja i uživajte u trudnoći, sa nama je sve čista radost!    
Prva epizoda prvog serijala Gu-gu priča
15.
Aug
Gu-gu priče
Ovog utorka ćemo pričati o samom početku trudnoće, tema je prvi trimestar i njegove glavne karakteristike! Uz babicu Dušicu Kovačević saznajte šta vas sve očekuje od otkrivanja trudnoće pa sve do 12. nedelje, koliko i traje prvi trimestar. Govorimo koji su prvi simptomi trudnoće i kako ih prepoznati, kakve promene možete očekivati na svom telu i kako im se najlakše prilagoditi.      
Druga epizoda prvog serijala Gu-gu priča
17.
Aug
Gu-gu priče
Ovaj četvrtak sa Gu-gu pričama je rezervisan za temu drugog trimestra. To je period od 13. do 26. nedellje, kada trudnoća već postaje vidljiva. U ovom periodu se radi najviše testova od kojih su najvažniji ekspertski ultrazvuk i OGTT test. Babica Dušica Kovačević odgovara na najčešća pitanja o ishrani i preporučenim suplementima, kao i o tome kada je pravo vreme da se počne sa vežbanjem prenatalne yoge.  
Treća epizoda prvog serijala Gu-gu priča
22.
Aug
Gu-gu priče
Stigli smo do teme trećeg trimestra, koji traje od 27. do 40. nedelje. U novoj epizodi se govori o tome koje promene u telu se mogu očekivati i kako im se najlakše prilagoditi. Takođe je bitno znati koji pregledi su najvažniji u ovoj fazi trudnoće i kako se najbolje pripremiti za termin porođaja koji se u najvećem broju slučajeva dešava u periodu između 38. i 42. nedelje. Od 30. nedelje počinje aktivno pripremanje za porođaj, uz vežbe disanja koje će vam olakšati porođaj. Takođe je bitno stupiti u kontakt sa drugim trudnicama i razmenjivati informacije i iskustva, što će dodatno umanjiti strah od nepoznatog.    
Četvrta epizoda prvog serijala Gu-gu priča
24.
Aug
Gu-gu priče
Ovog četvrtka, glavna tema u Gu-gu pričama je vežbanje u trudnoći.  Babica Dušica Kovačević nam priča o benefitima vežbi koje se mogu raditi u toku trudnoće, a sa kojima se može krenuti već od 12. nedelje. Treninzi koji se najčešće preporučuju trudnicama se baziraju na vežbama Yoge i Prenatalnog pilatesa, a u videu vas očekuju i četiri vežbe koje će aktivirati celo telo. 
Peta epizoda prvog serijala Gu-gu priča
29.
Aug
Gu-gu priče
I u ovoj epizodi nastavljamo sa vežbanjem i pripremama za porođaj. Tema je masaža međice, koju možete izvoditi same ili uz pomoć partnera već od 34. nedelje trudnoće. Za detaljnu proceduru, poslušajte savete babice Dušice Kovačević koja će vas voditi korak po korak kroz masažu, kako biste bile sigurne da je pravilno izvodite. 
Šesta epizoda prvog serijala Gu-gu priča
31.
Aug
Gu-gu priče
Tema u poslednjoj epizodi prvog serijala Gu-gu priča, jeste pakovanje osnovnih stvari koje će vam biti potrebne za odlazak u porodilište. Tu je i spisak dokumentacije koju morate imati kod sebe, kao podsetnik kako neki od papira ne biste zaboravili.  
Najava drugog serijala Gu-gu priča
04.
Sep
Gu-gu priče
U ovom serijalu govorićemo o pripremi na porođaj, kako prepoznati da je isti počeo, kada se koristi epidural, kako proći kroz porođaj što lakše i slično. Na sva ova i mnoga druga pitanja, odgovoriće vam babica Dušica Kovačević. Otkrijte sve tajne trudnoće, porođaja, i nege beba. Ne propustite ni jedan trenutak – zapratite Dexyco Baby Park YouTube kanal gde vas svakog utorka i četvrtka očekuje nova epizoda!
Prva epizoda drugog serijala Gu-gu priča
05.
Sep
Gu-gu priče
Započnite svoje čarobno putovanje trudnoće sa GU-GU pričama! U drugom od ukupno 4 poglavlja GU-GU priča saznajte kako da prepoznate da li je porođaj počeo, kao i da li i kada da uzmete epidural. Od Dušice Kovačević, više medicinske sestre - babice, čućete sjajne savete, preporuke i odgovore kako da prebrodite strah od porođaja. Prenosimo vam znanje i dobre primere iz prakse kako biste se osećali opušteno i samouvereno za susret sa vašom bebom. Otkrijte sve tajne trudnoće, porođaja, i nege beba. Ne propustite ni jedan trenutak – zapratite Dexyco Baby Park YouTube kanal gde vas svakog utorka i četvrtka očekuje nova epizoda! Hajde da znanjem pobedimo strah!
Druga epizoda drugog serijala Gu-gu priča
07.
Sep
Gu-gu priče
U drugoj epizodi drugog serijala Gu-gu priča govorićemo o Četiri porođajna doba. Svaki porođaj se deli na četiri porođajna doba. Svaka trudnoća pa i porođaj su individualni i to zavisi od trudnice do trudnice koliko će porođajno doba trajati. Pogledajte i poslušajte savete babice Dušice Kovačević koja će vas voditi korak po korak kroz sva porođajna doba.
Treća epizoda drugog serijala Gu-gu priča
12.
Sep
Gu-gu priče
Kada krenuti u porodilište? Najčešća pitanja jesu da li ću prepoznati da je porođaj počeo i kada je trenutak, nakon što su počele kontrakcije, da krenete u porodilište. Na sva ova i mnoga druga pitanja, odgovoriće vam babica Dušica Kovačević.
Četvrta  epizoda drugog serijala Gu-gu priča
14.
Sep
Gu-gu priče
Ponekada možete čuti da je samo vaginalni porođaj prirodni porođaj čime se ističu nepotrebne razlike među mamama.  Mi smatramo da je svaki porođaj prirodan tako i ovaj izveden carskim rezom.  Detaljnije o porođaju putem carskog reza pojasniće vam babica Dušica Kovačević.  
Peta epizoda drugog serijala Gu-gu priča
19.
Sep
Gu-gu priče
Posle porođaja je podjednako bitna nega kao i u toku trudnoće. U prvim danima nakon porođaja, nega je veoma važna i za majke i za bebe. U petoj epizodi možete saznati na koji način se možete negovati i na šta je potrebno obratiti pažnju.
Najava trećeg serijala sa Dušicom Kovačević
20.
Sep
Gu-gu priče
Budite sa nama uz još jedan serijal Gu-gu priča, gde ćemo najviše pažnje usmeriti na temu dojenja. Biće priče o bitnosti položaja i tehnika dojenja, kao i o važnosti zlatnog sata i dojenju blizanaca.
Prva epizoda trećeg serijala Gu-gu priča
21.
Sep
Gu-gu priče
U ovoj epizodi ćemo se posvetiti važnosti prvog kontakta mame i bebe kao i benefitima koji se mogu ostvariti u toku  Zlatnog sata.  U ovom periodu je bitno i povezivanje tata sa bebama, na isti način, kontaktom kožu na kožu koji dovodi do lučenja hormona sreće.
Druga epizoda trećeg serijala Gu-gu priča
26.
Sep
Gu-gu priče
Ovog utorka pažnja je usmerena na pravilan hvat i položaj mame i bebe prilikom dojenja. Dojenje se može obaviti u ležećem ili sedećem položaju, po vašem izboru u zavisnosti od situacije i vaše komfornosti. Na kraju, najvažniji su udobnost i uživanje mame i bebe, jer je to jedan od najintimnijih činova njihovog povezivanja. 
Treća epizoda trećeg serijala Gu-gu priča
28.
Sep
Gu-gu priče
Najčešće brige vezane za blizanačku trudnoću, prevremeno rođene bebe i njihovo dojenje su tema današnje Gu-gu epizode. Bilo da se odlučite na individualno ili tandemsko dojenje blizanaca, u svemu tome je najbitnije da lično donesete tu odluku, naravno uz celodnevnu podršku partnera.  
Četvrta epizoda trećeg serijala Gu-gu priča
03.
Oct
Gu-gu priče
Ovog utorka se bavimo temom pravilnog dojenja, kako može doći do upale i na koji način se može izbeći mastitis. Saznajte koji su prvi simptomi upale dojke i kako sprečiti dalje komplikacije.
Peta epizoda trećeg serijala Gu-gu priča
05.
Oct
Gu-gu priče
Veoma je važno pričati o benefitima koje dojenjen dobijaju i mama i beba, pogotovo u prvi 6 meseci života. Osim toga što nutritivna vrednost majčinog mleka u potpunosti odgovara bebinim potrebama, ono bebi omogućava i jačanje imunološkog sistema dok mami olakšava i ubrzava oporavak nakon porođaja. U ovoj epizodi saznajte i značaj kontakta koža na kožu, koji se savetuje na 2-3h po par minuta.
Najava četvrtog serijala sa Dušicom Kovačević
10.
Oct
Gu-gu priče
U epizodama četvrtog serijala možete čuti puno korisnih saveta koji će vam pomoći da se lakše snađete u novoj ulozi. U prvim danima kod kuće, fokus će vam svakako biti nega bebe, učenje kako se izvodi pravilno kupanje i na koji način možete bebi ublažiti grčeve, ukoliko ih bude bilo.