Prva kupovina za bebu
Prva kupovina za bebu

Prva kupovina za bebu

Sve što vam treba kad stigne beba!

Uštedite vreme ne praveći spisak potrebnih stvari  za novorođenče.

Vesti o prinovi su najlepše vesti koje možete dobiti. Međutim, nakon obaveštavanja rodbine, proslavljenja divnih novosti dolaze na red razni zadaci koje treba obaviti pre nego što stigne beba. Za sve to je potrebna lista, a znamo koliko pravljenje spiskova može pokvariti raspoloženje. Zato kako bi mame i tate u lepom raspoloženju dočekali bebu sa svim što joj je potrebno mi smo napravili spisak umesto vas!

Pa da proverimo da li je sve spremno…
 

Stvari za porodilište

Pre nego što stignu kući, bebama je potrebna jednaka nega i tokom perioda provedenog u porodilištu. Mame se navikavaju na najlepšu obavezu na svetu i pokušavaju da joj svoju ljubav pokažu praktičnom brigom o njenom zdravlju i higijeni. Zato će mamama biti potrebne neke sitnice koje se nalaze na sledećem spisku:


Izlazak mame i bebe iz bolnice

Nakon što su mama i beba stigle u toplinu svog doma, vreme je da novi ukućanin dobije kraljevsku pažnju i negu. Sada je već vreme da se uživa u izboru odelca i slatkih sićušnih čarapica koje izmame osmeh na licu gotovo svima. Ovo je deo bebi kupovine u kojoj roditelji najviše uživaju, a kako ne bi nešto zaboravili stiže podsetnik:

Povijanje i oblačenje bebe

Okej, mama i tata, sada je vreme za važan zadatak! Kao za super heroje, za vas ni ovaj zadatak neće biti težak, ako na vreme nabavite sve što je potrebno, a tehnika dolazi vremenom i instiktivno. Zato krenimo u operaciju zvanu POVIJANJE I OBLAČENJE BEBE.

Higijena bebe

Na kraju dana dolazi vreme za kupku i balončiće. Mališan je spreman za kupanje u kadici.. Čekaj! Gde je kadica?!

Da se ne bi ovo dogodilo čekirajte stavke sa sledeće liste:



Hranjenje bebe

Mmmm, njami! Vreme je da se napuni mala trba. Kako bi i ovaj zadatak bio uspešno izvršen potrebno je pripremiti se. Hranjenje bebe zvuči kao - ,,Ma, samo flašica, portikla i to je to”...

Ipak, operacija HRANJENJE BEBE zahteva još nekoliko sitnica:

Za bebinu sobu

Prostorija koja se mesecima unapred osmišljava i crta - što na papiru, što u mislima, jeste upravo bebina soba. To je ona sobica koju roditelji sa ponosom pokazuju prijateljima i rođacima, a u kojoj beba provodi najviše vremena otkako dođe iz porodilišta. Kako bi bebino malo carstvo bilo potpuno proverite da li se na vašem spisku nalaze svi neophodni elementi:

Bebino putovanje

Sada kada se beba odomaćila i učinila dom veselijim, vreme je za upoznavanje novih predela i nove avanture! I dok mališan radoznalo ispituje unutrašnjost velike gvozdene igračke koju voze mama i tata, oni se brinu da li su sve poneli kako bi beba bila bezbedna tokom vožnje. Hmmm...

Stvari za porodilje

Drage mame, nismo vas zaboravili! Sada kada je beba dobila sve što joj je potrebno i mirno spava u svom krevecu, mame se mogu posvetiti svojim potrebama. Kako bi mama i sutra bila nasmejana i veselo ljuljala bebu u naručju potrebno je da dobije sve potrebne stvarčice koje će joj pomoći u periodu dojenja. A evo koje su to stvari:

Uh, mnogo stvari, zar ne? I ko će sad sve to da popamti i prepisuje?!
 

Drage mame i tate, ne morate da brinete i hvatate beleške. Kako biste uštedeli novac obavite kupovinu bebinih stvari četvrtkom i ostvarite popust od 5% na sve bebi proizvode! A da ne biste morali da prepisujete spisak mi smo vam ga spremili, stoga je potrebno samo da ga preuzmete i štriklirate stavku po stavku nakon kupovine. Mališani zaslužuju samo najbolje zato budite spremni za bebin dolazak. A biti spreman nikad nije bilo lakše nego uz Dexy Co Kids spisak potrebnih stvari za bebe.