Bebini prvi praznici
Bebini prvi praznici
Gu gu magazin
28.12.2023.

Bebini prvi praznici

Kićenje jelke, dom ispunjen mirisom kolača i praznične trpeze, opšti osećaj ušuškanosti dok napolju pada sneg... Zimski praznici zaista u svakome od nas bude osećaj blaženstva. Činjenica da se toj kombinaciji pridružila i beba ne mora ništa da promeni, naprotiv – praznike može učiniti još čarobnijim. Vaša beba se, naravno, neće sećati svojih prvih praznika, ali to ne znači da u njima neće uživati. Zato vam donosimo nekoliko saveta kako da prve bebine praznike učinite istinski nezaboravim.

1. Nova porodična tradicija

Učinite praznike zaista posebnim i ličnim tako što ćete osmisliti neke male, samo vaše porodične tradicije koje ćete svake godine ponavljati u krugu porodice. Da li će to biti fotografisanje ispred jelke, pravljenje specijalnih kolačića ili oblačenje u odeću sa istim motivima – izbor je samo vaš!

2. Nezaobilazno kićenje doma

Zimski praznici su nezamislivi bez okićene jelke, ali ove godine posebno povedite računa o bezbednosti. Osigurajte drvo tako da beba ne može da ga obori i koristite ukrase koji se ne mogu slomiti. Ne zaboravite lampice! Uveče uključite novogodišnju rasvetu i posmatrajte svoju bebu kako sa oduševljenjem upija igru boja i svetala.

3. Fotografija ispred jelke

Sad kad ste se potrudili da vaš dom izgleda magično, ne zaboravite da magiju ovekovečite fotografijom. Slikajte bebu ispred okićene jelke i fotografiju stavite u poseban album. Svake godine napravite istu fotografiju i vaša beba će, kada odraste, imati divnu uspomenu iz detinjstva.

4. Bebin dan

Zastanite na trenutak i zaboravite na prazničnu jurnjavu. Najbolji poklon koji možete da podarite svom detetu je vreme. Odvojte jedan dan samo za bebu i opuštanje. Beba će biti presrećna zbog posebne pažnje a i vama će prijati da malo usporite.

5. Ne zaboravite na Deda Mraza!

Možda mislite da je vaša beba isuviše mala da bi joj ovakve stvari bile važne, ali upoznavanje sa Deda Mrazom (pa makar on bio i igračka) zasigurno će joj izmamiti osmeh na lice. A bebin osmeh je, složićete se, najlepši ukras vašeg doma.