Praktični saveti- Kako najbolje spakovati odeću u kofer
Praktični saveti- Kako najbolje spakovati odeću u kofer
Gu gu magazin
12.01.2024.

Praktični saveti- Kako najbolje spakovati odeću u kofer

Autor: Jovana Papan

Iako je sezona letnjih godišnjih odmora prošla, vikend-putovanja, izleti u prirodi i dečije ekskurzije su uvek aktuelni i idealna prilika da ponovo otvorite svoj kofer i krenete u avanturu. Svaka priprema za put može biti efikasnija i manje stresna uz dobru organizaciju i adekvatan način pakovanja. Počnite sa listom za pakovanje koja može poslužiti kao podsetnik šta ne treba da zaboravite, a takođe vam pomaže da izbegnete nošenje preterane količine stvari. Pokušajte da napravite personalizovanu listu koju možete koristiti iznova. Evo nekoliko opštih pravila za pakovanje kofera kojih treba da se pridržavate kako biste ubrzali proces:

Skratite spisak stvari koje morate imati

Pola muke oko pakovanja je određivanje šta je zapravo neophodno poneti sa sobom. Ako idete na desetodnevno putovanje, ograničite se na pet pari pantalona, uključujući nekoliko pari farmerki i nekoliko pari šortseva. Izložite ih sve ispred sebe, a zatim se rešite jednog ili dva para koji su slični jedan drugom.

Pažljivo rasporedite odeću koristeći svoju omiljenu tehniku pakovanja.

Neophodno je naučiti najbolju tehniku pakovanja kofera ili druge vrste prtljaga. Evo 3 tehnike koje možete uzeti u obzir:

Slaganje odeće – Ovo je najosnovniji način pakovanja odeće u kofer. Položite najpre svu svoju presavijenu odeću. Zatim stavite meku odeću, koja je najfleksibilnija, na dno kofera. Stavite dužu odeću, kao što su pantalone i košulje dugih rukava, na meku odeću. Na kraju, na vrh stavite košulje sa kragnom, naočare za sunce i druge dodatke koji zahtevaju nežno rukovanje kako ih ne bi zgnječili krupniji predmeti.

Rolanje odeće – može vam pomoći da uštedite prostor i sprečite gužvanje. To je odličan metod ako putujete sa torbom ili rancem i želite da popunite sav raspoloživi prostor. Dobro je za ležernu odeću i tkanine kao što su teksas, pamuk, pleteni džemperi i sintetičke tkanine.

Pakovanje odeće u „snopovima“ je alternativna tehnika za savijanje. Umesto da motate pojedinačno, uredno smotajte manje odevne predmete u veće kako biste napravili snop. Ovo je dobar metod ako pakujete kofer ili ravnu torbu. Ovaj metod takođe služi kao jednostavan način za organizovanje unapred planirane odeće. 

Zavisno od prevoznog sredstva – automobil, avion, autobus ili pak motor ili bicikl, prilagodite svoju putnu torbu uslovima putovanja i uz nekoliko saveta koje smo vam predstavili prepustite se čarima avanture.